Janne Länsipuro 2019

Janne Länsipuro, 45-vuotias kaupunginvaltuutettu, luomuruokayrittäjä ja koulupuutarhakoordinaattori Loviisan Isnäsistä, asettuu kevään eduskuntavaaleissa ehdolle Vihreiden listalla Uudenmaan vaalipiirissä. Länsipuro on toiminut Vihreissä pitkään, sekä valtuutettuna, että eri puolue-elimissä, yhden kaksivuotiskauden myös puolueen varapuheenjohtajana.

 

Kampanjassaan Länsipuro haluaa tarjota konkreettisia askelia kestävään tulevaisuuteen, painottaen erityisesti omaa työtään lähellä olevia aiheita, ruokaa, koulutusta, työtä ja yrittämistä. Hän peräänkuuluttaa poliittisen keskustelun lähtökohdaksi juurisyiden tarkastelua.

 

– Ilmastonmuutoksen kaltaiset viheliäiset pulmamme juontavat juurensa vieraantumiseen luonnosta, toisistamme ja itsestämme. Jotta niiden ratkaisuyritykset eivät jäisi laastarin kaltaisiksi, on ymmärrettävä syyt ja saavutettava riittävän laajasti jaettu näkemys siitä, millaisessa maailmassa haluamme tulevaisuudessa elää. Politiikka ei ole ‘yhteisten asioiden hoitamista’, vaan sen linjaamista minkälaisin tavoittein ja reunaehdoin me yhteiskuntana asiat hoidamme, Länsipuro muotoilee.

 

– Talousjärjestelmämme ei ole kovinkaan taloudellinen. Päinvastoin se tuhlaa luonnonvaroja ja inhimillisiä voimavaroja valtavasti. Tuhlailun kasvu on huono ykköstavoite politiikalle. Hyvän elämän edellytysten luominen on BKT-käyrien suuntaa merkittävästi parempi ohjenuora. Uusia jakamis- ja kiertotalouden muotoja on tuettava. Luovuuden ja yhteisöllisyyden jalostumista yhteiskuntaa hyödyttäväksi toiminnaksi on kannustettava. Mikroyrittäjyydestä ja yhteisöllisestä yrittämisestä on tehtävä helppoa. Rahatalouden ulkopuolisen vaihdon ja avunannon on oltava paitsi laillista, myös suositeltavaa. Perustulo tulee vapauttamaan useampia ihmisiä löytämään tai luomaan itselleen aidosti mielekästä työtä ja mielekäs työ on henkisen hyvinvoinnin kulmakivi, Länsipuro sanoo.

 

–  Hiljattain uudistetut opetussuunnitelmat asettavat koulutuksen päämääräksi kasvattaa kokonaisvaltaiseen ajatteluun, vastuulliseen toimijuuteen ja luovaan ongelmanratkaisuun kykenevä sukupolvi. Juuri sellaisen sukupolven Suomi ja Maailma tarvitsee. On surullista nähdä, miten kunnianhimoisilta tavoitteilta viedään pohja koulujen resursseja tiukentamalla. Uudet tavat opettaa ja oppia eivät suinkaan vaadi vähemmän opettajia ja opettajankoulutusta, vaan enemmän. Tämä satsaus on tehtävä, jotta seuraava sukupolvi kykenee siivoamaan edellisten sotkun, Länsipuro painottaa.

 

– Ruokajärjestelmässä vieraantumisemme näkyy erityisen selvästi. Tiedämme kaikkien ihmisten tarvitsevan ruokaa päivittäin, nyt ja tulevaisuudessa. Silti sahaamme yhteistä oksaamme tuottamalla ja kuluttamalla ruokaa kestämättömästi. Poliittisilla päätöksillä voidaan alkutuotantoa ohjata ympäristöystävälliseksi, kasvattaa kestävän ruoan kysyntää velvoittamalla julkiset toimijat vastuullisiin hankintoihin , tukea ruoka-alan innovaattoreita sekä suunnata kehitysapu kestävän ruokaturvan rakentamiseen, Länsipuro linjaa.

                                                     

                                     Lisätietoja: janne.lansipuroa@vihreat.fi, 044 978 23 21

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Yleinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s