LUOVALLA AJATTELULLA PAREMPIA PALVELUJA?

Käpylässä, Koskelassa ja Kumpulassa ollaan ymmärrettävästi pahoillaan ja vihaisia päätöksestä lakkauttaa terveyskeskuspalvelut Koskelan sairaalalla.

Vihreät ovat myös saaneet osakseen tiukkaa kritiikkiä, koska vihreiden edustajat terveyslautakunnassa olivat päätyneet kannattamaan lakkauttamista kuultuaan henkilökunnan mielipidettä.

Käpylässä on se käsitys, että henkilökunnan ylemmille virkahenkilöille antamat vastaukset eivät edusta heidän todellisia mielipiteitään ja, että terveyskeskuksen asiakkaille on samoihin viihtyvyyskysymyksiin vastattu toisin. Mene ja tiedä.

Palveluverkkoa on toki tarpeen tarkastella kokonaisuutena. Kukaan ei halua lähellä olevan palvelun siirtyvän kauemmas, mutta se voi silti olla perusteltua: siirto voi parantaa palvelun laataua tai yhdenvertaisuuden toteutumista kaupungissa. Lienee totta, että täysmittaisia terveyskeskuspalveluita ei kannata ripotella kovin tiheään.

Sen sijaan lapsiperheille ja vanhuksille olennaisten palveluiden tulisi oikeasti olla lähellä. Voisivatko ne olla joidenkin muiden kaupungin palveluiden yhteydessä? Lisää lämmitettäviä neliötähän kaupungille ei kovin herkästi kannata ruveta rakentamaan. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi lääkäripalvelua voisi viedä entistä enemmän kotiin. Jos se on mahdollista Ranskassa, niin epäilemättä myös meillä?

Itselläni nouseva kysymys, kun katsoo Käpylän alueen palvelukarttaa, on, että voisiko erilaisten oppilaitosten yhteydessä toimivaa terveydenhuoltoa saada palvelemaan myös muuta väestöä? Alla olevassa kartassa näyttäisi terveyspalveluita alueella olevan runsaahkosti sijoitettuna oppilaitoksiin, minkälaiset ovat niiden resurssit?

Kuvassa olevat pisteet ovat pääkaupunkiseudun palvelukarttaan merkittyjä terveysplaveluita google-maps: http://goo.gl/maps/yM5LD

Tämä on siis kysymys johon saa esittää vastauksia ja mielipiteitä, itse tunnen helsingin terveydenhuoltojärjestelmää vielä liian huonosti.

Koskelan sairaalan tulevaisuuden olisi suotavaa linkittyä sosiaali- ja terveysalaan jatkossakin, sikäli olisi ainakin osa terveyskeskustoimintoja aika loogista sijoittaa sinne.

1 kommentti

Kategoria(t): Helsinki, kaupunkisuunnittelu, Käpylä, onnellisuus, sosiaaliturva, terveyspalvelut

One response to “LUOVALLA AJATTELULLA PAREMPIA PALVELUJA?

  1. Paluuviite: LUOVALLA AJATTELULLA PAREMPIA PALVELUJA? | Eduskuntavaalit 2011 | Vaalikeskustelu.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s