Lov is a… new reactor? Fuk u, Shima!

Loviisassa Fukushiman ydinkatastrofi herättää huolta: kaupunginjohtaja kertoi eilen kaupunginhallituksen jäsenille, että kaikki merkit viittaavat siihen, että seuraavaan hallitusohjelmaan ei saadakaan kirjausta ”korvaavan” kapasiteetin rakentamisesta Loviisaan.

Loviisan kuluvan vuoden talousarvion tekstiosassa todettaan, että kaupungin tavoite on tällainen kirjaus saada. Itse pidin alunperinkin kummallisena, että Loviisan talousarviossa lähdetään suoraan esittämään hallitusohjelmakirjauksia.

Nyt Fukushiman jälkeen kaupungin ja Fortumin tavoite on, että ohjelmaan ei tulisi uudelle (”korvaavalle”) hankkeelle kielteistä kirjausta. Tämä lienee myös syy siihen, että demarit ja keskusta kiemurtelevat asian kanssa niin pahasti, eivätkä voi selästi sanoa, että (”korvaavaa”) lisäydinvoimaa ei tule.

Korvaushoidoissahan yleensä annetaan eri ainetta kuin mihin potilas on koukussa. Loviisallekin korvaavaksi kapasiteetiksi kävisi aivan hyvin tuuli ja muut uusiutuvat. Pelkään vain pahoin, että ydinvoimakoukussaan kaupunki ei osaa ajoissa vaatia näitä vaan investoinnit menevät muualle.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Itä-Uusimaa, uraani, ydinvoima

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s