Persujen skitsofreenista maaseutupolitiikkaa

Kävin lukaisemassa tuon tänään uutisoidun Persujen maaseutuohjelman kokonaisuudessaan. Täytyy sanoa, että aika  sekamelska.

Tuo isoin poliittinen vaatimus ympäristöministeriön lakkauttamisesta on tietysti täysin järjetön ja kielii porukan perimmäisistä asenteista.

Kuten myös nämä: Auto- ja energiaveroja ei saisi korottaa eikä uudisrakentamista ”hankaloittaa kaavamääräyksillä”. ”Suomalaista metsänhoitoa” (tarkoittanee sitä vallalla olevaa versiota?) ”mollaavilta järjestöiltä” on poistettava valtion tuet.

Toisaalta ohjelmassa on mukana yllättävän monia kannatettavia asioita: luomun lisäämistä, GMO-vapautta, valkuais- ja  öljykasviomavaraisuuteen pyrkimistä, kokorajoja kotieläintuotanto yksiköille, toimintaedelletyksiä pienemmille elintarvikejalostajille jne.
Onkin aika hassua ja skitsofreenistä, että toisaalta Persut purnaavat, siitä, että maaseutua ”syyllistetään Itämeren saastuttamisesta”, ja heti perään kuvailevat ihan hyvin juuri niitä toimia, joilla maatalouden ravinnepäästöt vähenisivät: luomu, ravinneomavaraisuus ja kotieläinyksiköiden koon rajoittaminen.

He haluavat hylätä jätevesiasetuksen, mutta kierrättää ravinteet paikallisesti. Minun mielestäni puhdistamoille kertyvien ravinteiden kierrättämisvelvoite pitäisi liittää jätevesiasetukseen.

1 kommentti

Kategoria(t): luomu, metsät, ruokapolitiikka, Ympäristöpolitiikka

One response to “Persujen skitsofreenista maaseutupolitiikkaa

  1. Tea Malms

    Hiilenmusta on persun ajatusmaailma, aivan kuin asuisivat eri planeetalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s