kuvottaa, leijona, kuvottaa!

Silläkin uhalla, että tämä alkaa muuttua joksikin Animal Planet-blogiksi, täytyy viime postauksen käärmeiden ja lohikäärmeiden jälkeen vielä jatkaa eläimillä, nimittäin leijonilla.

Tai siis yhdelle tietyllä leijonalla.

Puolueeni Die Grünen-Les Verts on päättänyt avata eduskuntavaalikampanjamme teemalla Uusi Suomi ja kampanjan symbolina komeilee stilisoitu Suomen vaakunaleijona.

Kyllä. Se sama, joka killuu jokaisen tusinakaljupään kaulassa, komeilee mahtipontisesti hulmuavassa valtiolipussa huomisen itseppäisyyspäivän paraateissa ja edustaa Kokoomuspuolueen tunnuksena.

Vanhin tunnettu Suomen vaakunaleijona on vuodelta 1580 ja löytyy Kuningas Kustaa Vaasan haudalta Upsalasta. Leijonavaakuna oli tuolloin Ruotsin kuningaskunnan itäisten osien symboli. Siksipä siinä suoraa läntistä miekkaa heiluttava peto tallaakin Islamiin viittaavaa käyrää sapelia kun moderni pitserianpolttaja ikään. Varsinainen suvaitsevaisuuden symboli!

Älkää ymmärtäkö vuodatustani väärin: Itse vaaliohjelma on sisällöltään minusta ihan hyvä, joskin ymmärrettävästi vähän ympäripyöreä ja pliisu, kuten vaaliohjelman kai pitää olla.

Mutta miksi ihmeessä vaakunaleijona?

Olin kuvitellut kuuluvani puolueeseen, jolle kansallisvaltio on enemmän välttämätön vaihe matkalla kohti syvempää Eurooppalaista integraatiota, globaalia demokratiaa ja kaikkien rajojen häivyttämistä kuin joku ihailun ja yhteen kuulumisen kohde.

Miksi meidän pitäisi olla ylpeitä jostain satunnaisesta suomalaisuudesta ja ottaa haltuun sen kansalliskuvastoa? Vain siksi, että voimme niin tehdä ja olla jotenkin niin nerokkaan post-moderneja?

Itselleni tuosta elukasta on tullut lähes haka- ja rautaristeihin rinnastuva symboli ja uskon, etten ole ainoa. Jotkut voivat ajatella, että Jellonaparka pitää vapauttaa tuosta painolastista. Mutta, hei, face the facts, se on kansallisvaltion vaakuuna ja kansallisvaltio on syvältä!

Tänä aikana kun yksi ja toinen puolue vaivihkaa surffaa persujen peräaaltoon ei minusta tunnu erityisen hauskalta tulla liitetyksi tuollaiseen kuvakieleen.

Kiitti vaan, kampanjaorganisaatio!

1 kommentti

Kategoria(t): kampanja, vihreät

One response to “kuvottaa, leijona, kuvottaa!

  1. Sarah

    Hyvää itsenäisyyspäivää, Janne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s