Greenpeace vaatii Olkiluodon uuden reaktorin rakennustöiden keskeyttämistä. Eikä syyttä.
Tiedotteessa kerrotaan mm., että Greenpeace julkisti kuvia puolalaiselta konepajalta, jolla epäpätevät työntekijät hitsasivat vanhentuneella menetelmällä reaktorin suojakuoren teräsosia. Suojakuori on tähän mennessä pahin esimerkki ydinturvallisuuden laiminlyömisestä hankkeen epärealistisessa aikataulussa ja hinnassa pysymiseksi: hitsaussaumojen ilmaraot ovat liian suuret, kuori on vahingoittunut pudottuaan telineiltä syysmyrskyssä ja sen pohja aaltoilee.
Olisikohan aihetta vaatia hallitusneuvotteluissa, että koko hanke otetaan uudestaan tarkasteluun? Varsinkin jos uusia hakemuksia on odotettavissa olisi meneillään olevan projektin heikkoudet saatava selville ja keskusteluun.
Näyttää todella hyvin hoidetulta projektilta. Tämän casen jälkeen varmasti riittää TVO hemmoille isopalkkaisia tehtäviä erilaisissa organisaatioissa. Miten olisi esim. Puolustusvoimien rypälepommivastaava tai KTM:n telakka ja kaarnalaivapäällikkö.
Ja jos ihan vallattomiksi heittäydytään niin ehkäpä jopa työvoimaneuvojaksi lähimpään työkkäriin.
Okei sori pyydän anteeksi kaikilta työvoimaneuvojilta.
Karmivaa! Länsimaissa on vallalla kummallinen viranomaisusko. Ikäänkuin mahdollisimman halvalla tehty työ täyttäisi kaikki onnistuneen projektin mittarit. Pelkäänpä, ettei tämä näytelmä ole vielä saavuttanut kliimaksiaan. Haluaisin oikeastaan tietää asiat, jotka ovat meneet kirjan mukaan Olkiluoto 3:ssa.
Sitä ennen Jannet, teidät on haastettu blogissani! : )
No, ei ne sitä vahingoittunutta teräskuorta siihen voimalaan ole kiinnittämässä. On toki ikävää, että tuollaisten asioiden takia projekti ei pysy aikataulussaan. Pitää kuitenkin muistaa, että projektin myöhästyminen on tavanomaista monissa suurissa hankkeissa, kuten Olkiluoto 3.
Mitä kustannuksiin tulee, niin veronmaksajien maksettavaksihan ei myöhästely suoraan tule. Välillisesti vaikutuksia voi toki olla, mutta vaikutukset olisivat sitäkin suuremmat jollei uutta ydinvoimaa rakennettaisi. Tämä siksi, että energian hinnalla on nousupaineita. Mikäli Suomi haluaa vähentää hiilidioksidipäästöjään, on rakennettava lisäydinvoimaa – valitettavasti.