Forsmarkia taas vaihteeks…

Yleisön pyynnöstä välitän jälleen tietoa Ruotsin ydinvoimaloista. Asiasta kirjoittaa Östhammarin paikallislehti johon täältä on ennenkin linkattu. Edellisiä vaiheita löytyy aikaisemmista postauksista.

Ruotsissa Forsmarkin ydinvoimalassa on jälleen paljastunut määräysten laiminlyöntejä.

Merkkejä radioaktiivisesta säteilystä on tavattu tilasta, jossa säteilyä ei pitäisi olla. Säteilyä havaittiin rutiinitarkastuksessa viime viikolla eräästä käytävästä.

Lisäksi tupakointikieltoa on ilmeisesti rikottu, kertoi Ruotsin televisio.

Voimalan tiedottajan Claes-Inge Anderssonin mukaan tuhkakuppi ja tupakantumppeja löytyi alueelta, jossa ei missään tapauksessa saa tupakoida eikä syödä. Kyse on turvatoimesta, jotta radioaktiivisia hiukkasia ei päätyisi suun kautta elimistöön.

2 kommenttia

Kategoria(t): energiapolitiikka, ydinvoima, Ympäristöpolitiikka

2 responses to “Forsmarkia taas vaihteeks…

 1. Janne Ekman

  Muistaakos kukaan kun koko Eurooppa pelkäsi lintuinfluessapandemiaa. No tuolloihan erään ruotsalaisen ydinvoimalan lähettyviltä löydettiin kuolleita lintuja ja hysteria oli valmis.

  No nyt vuotta myöhemmin olisi kiva tietää lintujen oikea kuolin syy, silloinhan uutisoitiin lintujen kuolleen luonnollisesti. Mikä taas saattaa ruotsalaisen ydinvoimalan lauhdevesissä uivalle vesilinnulle tarkoittaa vaikka mitä.

 2. Janne Ekman

  Pakko kommentoida tähän eilistä uutista Oulangan alueen laitomista uraanietsinnöistä. Näissä etsinnöissä on siis ilmeisesti selvinnyt, että kyseisellä alueella on Euroopan rikkain uuraaniesiintymä.

  No jo se on täysin käsittämätöntä, että tuollaista toimintaa tehdään ilman lupia. Tämä kyseinen on vielä kansallispuistoaluetta.

  Ruotsalaiset ydinvoimateknikot muistuttaa päivä päivältä enemmän Homer Sipmsonia ja meillä hyvin Bushmäisesti hiivitään kansallispuistoissa hakemassa rahat talteen.

  Ja sitten media sanoo ettei puolueissa ole eroja ???

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s