Vaihda jo aihetta?

Vaihtaisin mielelläni: kun aloitin tämän blogin pitämisen ei ollut tarkoitukseni mitenkään erityisesti keskittyä ruotsalaisen ydinvoiman (tai suomalaisten vartijoiden) ongelmiin.

Koitan ehtiä kirjoittaa pian muutakin, mutta kun jotain aihetta alkaa seurata pitää kai hommaa jatkaa jos kerrottavaa on.

Eli viimeisimmät ruotsista (aikaisemmista vaiheista voit lukea edellisestä postauksestani ja jo aika monesta ennen sitä):

Perjantaina viranomaiset raportoivat Ringhalsin voimalan kakkosreaktorin sulkemisesta ja vuodosta Oskarshamnin voimalaitoksessa.

Kaakkois-Ruotsin rannikolla sijaitsevassa Oskarshamnin ydinvoimalassa havaittiin, että suljettuun vesijohtojärjestelmään oli päässyt radioaktiivista vettä. Syyksi epäillään vuotavaa venttiiliä.

Pohjoismaiden suurimman ydinvoimalan, Ringhalsin, kakkosreaktori pysäytettiin torstaina, kun reaktorin jäähdytysjärjestelmässä havaittiin vuoto. Reaktori on ollut tähän asti voimalan neljästä reaktorista luotettavin ja se on toiminut kaksi viime vuotta moitteettomasti. Voimalan tuotantopäällikkö Lars Eliasson sanoi perjantaina, ettei katkon kestoa tiedetä.

Myös Ringhalsin ykkös- ja kolmosreaktoreissa on ollut viime aikoina ongelmia. Ykkösreaktori voitiin käynnistää maanantaina muutaman viikon seisokin jälkeen. Seisokin aiheutti rikkoutunut kumitiiviste. Kolmosreaktori oli viime viikolla pysähdyksissä viallisten mittauslaitteiden vuoksi.

Forsmarkin ydinvoimalan toimitusjohtajan Jan Edbergin mukaan pelkästään Forsmarkin seisokki tulee maksamaan 55 miljoonaa euroa.  Siis tämä uusi seisokki, laskematta kuinka kauan se on seissyt viimeisen vuoden aikan ja mitä se on maksanut.

3 kommenttia

Kategoria(t): ydinvoima, Ympäristöpolitiikka

3 responses to “Vaihda jo aihetta?

 1. Ydinvoiman tiimoilta tapahtuu näiden vaalien alla niin paljon, ettei voi olla tarttumatta aiheeseen. Enpä minäkään jaksaisi jatkuvasti pyöriä tenavien, uraanin ja Paavon väliä, mutta kun antavat niin paljon aihetta kirjoittamiseen ; )

  Olin huomaavinani, että sinutkin voi nähdä Galtsussa vai MySpacessa? Meitä Vihreitä spaissaajiakin alkaa olla jo pieni joukko. Tule mukaan!

 2. Niin, monet ovat vinoilleet (no pun intended), että meitä ehdokkaita alkaa kummasti putkahdella netin erilaisiin tiloihin näin vaalien alla.

  Ja tottahan se on, ilman vaaleja ja niiden synnyttämää tarvetta tuoda ajatuksiani ja persoonaani esille en minäkään ehkä vieläkään olisi aloittanut bloggausta tai liittynyt irciin.

  Mutta ei se huono asia ole. Ainakaan blogin pitämistä en varmasti lopeta vaaleihin valittiin minut tai ei. Irc taas on aivan mainio kokouspaikka joskaan en itse ole vielä osallistunut kun pariin irc kokoukseen.

  My spacessa en vielä ole, mutta kai siihenkin tilaan on aika tutustua. Etsin sut sitten.

 3. Mä oon luvannut itselleni opetella vaalien jälkeen mesettämään. Lisäksi yritän hahmottaa my spacen. Taidan olla varhaiskeski-ikäinen, kun oon niin autuaan pihalla. Mun nettipäivis ei edes oo mikään kunnon blogi, kun sinne ei voi kommentoida. Kun vaalit on ohi, päivis katoaa. En tiedä palaanko joskus blogistaniin muuten kuin näin kavereiden blogeja kommentoimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s