Puhtaat NATO paperit Vihreiden kannattajille

Joku viikko sitten sai hävetä kun mm. Laura Tuomainen kirjoitti Ilta-Sanomien tekemästä tutkimuksesta jossa kävi ilmi, että Vihreiden kannattajista 28% kannattaisi kuolemanrangaistusta. Tuo tieto järkyttää yhä.

Mutta Riikassa järjestettävän NATO kokouksen alla, jossa Bushin on tarkoitus vokotella Suomea sotilasliiton tiiviimpään syleilyyn, on huojentavaa kuulla, että NATO jäsenyyden suosio on laskenut.

Ja erityisesti, että vihreiden kannattajista jäsenyyttä haikailee vain 6%. Jopa vasureiden keskuudessa kannatus on suurempaa, 20%.

Toisaalta vasureiden kannattajista hiukan suurempi osa suhtautuu kriittisesti puolustusvoimien aseistuksen ja johtojärjestelmien kehittämiseen NATOn kanssa yhteensopiviksi. Tiedot ovat peräisin Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan TNS gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

3 kommenttia

Kategoria(t): sota&rauha

3 responses to “Puhtaat NATO paperit Vihreiden kannattajille

  1. No joo noihin ”tutkimuksiin” kannattaa suhtautua huumorilla, tosin osa ihmisistä varmasti uskoo niihin kritiikittä.

    Kun osaa esittää kysymykset oikein niin saa aikaiseksi kyllä halutun vastauksen, sen on metodologian opinnoissa kyllä oppinut.

    Ja kyseessähän ei ole tieteellinen tutkimus jossa totuudelle asetetaan tietyt vaatimukset.

  2. Mielenkiintoisia tuloksia, tosiaan. Hauskaa että vihreillä on noin selkeä kanta liittoutumattomuuteen. Vasureilla ja kepulaisilla näyttäisi olevan aika tasavahvaa tuo liittoutumisen vastaisuus, mutta toki saisivat nuo luvut vassin osalta pienempiäkin olla.

    Gallupvoitto teille tällä kertaa. 🙂

  3. Ainakin aiemmassa maanpuolustustiedotuksen tutkimuksessa Vihreiden kannattajat olivat kyllä kaikkein Nato-kriittisimpiä, mutta kannattivat sen sijaan muuta liittoutumista varsin voimakkaasti. Tämä tarkoittanee sitä, että vihreät haluaisivat EU-johtoista liittoututumista USA-vetoisuuden sijaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s