Klovnit poseen.

Kolme katolilaisaktivistia on tuomittu 8-15 kuukauden vankeustuomioihin ja sakkoihin väkivallattomasta kansalaistottelemattomuudesta Pohjois Dakotassa Yhdysvalloissa.

Kolmikko, joista vanhin on 73 vuotias pappi ja nuorin 52 vuotias Catholic worker yhteisössä elävä entinen laivastoupseeri, murtautui klovniasuihin pukeutuneina Minuteman III mannertenvälisten ohjusten laukaisupaikalle keskellä Pohjois Dakotan viljavainioita. Osavaltioon on siroteltu 150 ohjussiiloa. Minuteman III on joukkotuhoase, jonka tuhovoima on 20 kertainen Hiroshiman pommiin nähdeen ja joka voidaan puolessa tunnissa toimittaa 10 000 kilometrin päähän noista maissipelloista.

Klovnit kaatoivat omaa vertaan siilon betonikannelle ja hakkasivat sitä odotellessaan pidätystään. Oikeudessa Isä Carl Kobat ihmetteli, miksi Pohjois Korean tai Iranin ydinaseohjelmat tuomitaan, mutta Yhdysvallat saa vapaasti varustautua  ydinsotaan.

Joskin Iranin osalta on merkkejä siitä, että mitään kovin pitkälle kehittynyttä ydinaseohjelmaa ei ehkä olekaan. Ainakin jos uskomme CIA:ta.  Seymour Hersh nimittäin kirjoittaa The New Yorkerissa, että tiedustelupalvelu ei ole lötänyt merkkejä radioaktiivisuudesta väitettyjen laitosten läheisyydessä.

Hallituksella on toki vastaus valmiina:  ”Valkoinen talo ei aio kunnioittaa sellaisen kirjoittajan työtä, joka on ilkeämielisesti häpäissyt sotilaitamme ja jonka artikkelit perustuvat jatkuvasti suoranaisiin valheellisuuksiin, joiden tarkoituksena on perustella hänen omia radikaaleja näkemyksiään. ” (STT 201106)

Kansalaisten asetarkastuksia  on toki harjoitettu muuallakin, mutta näiden katolilaispellejen saama tuomio kertoo Yhdysvaltain sotakoneiston hermostuneisuudesta ja herkkähipiäisyydestä.

Sen sijaan Irlannin Shannonin lentokentällä USA:n Irakiin matkanneiden sotakoneiden kimppuun veren ja vasaroiden kanssa hyökännyt viisikko, niin ikään katolilaispasifisteja, sai muutama kuukausi sitten vapauttavan tuomion Irlantilaiselta tuomioistuimelta.

Mutta kaikki klovnit eivät ole pasifisteja. CIRCA, Clandestine Insurgent Rebel Clown Army on militantin humoristinen protestiryhmä, joka haastaa kaikki ja kaiken. Liity sirkukseen!

1 kommentti

Kategoria(t): sota&rauha, ydinvoima

One response to “Klovnit poseen.

  1. Hannes

    Kiitos Janne globaalin toimijoiden verkoston esiin tuomisesta. Keep up with good work, tsemiä vaalityöhön!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s