Mikä meininki Nairobissa?

Siltä varalta, että joku toivoi demokraattien kongressivaalivoiton merkitsevän instant muutosta Yhdysvaltain ilmastopolitiikkaan, tiedotusvälineet uutisoivat, että USA ei ole liittymässä Kioton sopimukseen.

Sinänsä itse uskaltaisin toivoa, että nimenomaan ilmastopolitiikkaan demarit voisivat vaikuttaa. Nopeaan sodan loppumiseen en oikein usko.

Mutta mitkä ovat fiilikset Nairobissa ja miten Suomen virallinen delegaatio siellä käyttäytyy nyt kun puheenjohtajamaana meidän pitäisi olla linjassa EU:n tavoitteellisen ilmastopolitiikan kanssa, ei sen jarrumiehiä kuten tähän asti?

Tilannetta on mahdollista seurata ainakin Greenpeacen energiavastaavan Kaisa Kososen Nairobi-blogista ja Luonnonsuojeluliiton ilmastopolitiikkaa blogista johon Nairobista kommentoi Tuuli Kaskinen.

Mutta ilmeisesti Nairobissa tapahtuu muutakin. Nairobissa UNEPilla työskentelevä ex-puolisoni sanoi mailissa, että siellä on puhjennut vakavia kuolemiinkin johtaneita ilmeisesti heimopoliittisia mellakoita kaupungin slummikortteleissa.

Toivottavasti kaupungissa vierailevat aktivistit ehtivät ottaa selvää mitä kaikkea maassa tapahtuu.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Globaali oikeudenmukaisuus, ihmisoikeudet, Ilmastonmuutos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s