Ratkaisevatko äänestyskoneet kongressivaalit?

Vaalitiistai on käynnissä Yhdysvalloissa ja voidaan olla kohtalaisen varmoja, että jo heti huomenna viritellään oikeusjuttuja ja tarkistuslaskentoja.

Siellä missä tarkistuslaskennat ovat mahdollisia:  Yhdysvaltain tilastotieteilijöiden yhdistys on huomauttanut avoimessa kirjeessään, että ilman paperitositetta on  paikkaansapitävän tarkistuslaskennan suorittaminen mahdotonta. Joissain osavaltiossa on käytössä sähköisiä äänestyslaitteita, joista ei jää mitään paperitositetta.

Sähköiset äänestyslaitteet on myös todettu semi-osaavalle nörtille verrattain helposti hakkeroitaviksi.

Toki vaaleissa on muutakin kummallista kuin sähköiset äänestyslaitteet (eivätkä ne kuuluisat reikäkortitkaan niin huippuja olleet).  Suurin vedätys liittynee ihmisten poistamiseen äänestäjärekistereistä. Ohiossa 5oo 000 äänestäjää demokraattienemmstöisissä kunnissa on hävinnyt rekistereistä. Eikä ole edes eka kerta.

Näyttäsi siltä, että mielenkiintoista seurattavaa tänä yönä voi olla tämä foorumi, jossa kansalaiset jakavat äänestys kokemuksiaan tyyliin, ”äänestyspaikalla ei ollut kynää… Sanoivat, että se pitää tuoda itse.”

Itse aion tosin kyllä nukkua aivan levollisesti ja tsekata tilannetta aamulla.

Uskon ja toivon, että demokraatit voittavat, mutta valitettavasti en ole aivan varma mitä se muuttaa.

2 kommenttia

Kategoria(t): ihmisoikeudet

2 responses to “Ratkaisevatko äänestyskoneet kongressivaalit?

  1. ”Näyttäsi siltä, että mielenkiintoista seurattavaa tänä yönä voi olla tämä foorumi, jossa kansalaiset jakavat äänestys kokemuksiaan tyyliin, ‘’äänestyspaikalla ei ollut kynää… Sanoivat, että se pitää tuoda itse.’’

    Selvää stand-up materiaalia – saako tuota käyttää?

  2. Paras stand up materiaali syntynee elävässä elämässä. Tämän kynä tilanteen oli tuon postauksen mukaan kokenut Colin Brown Bucks Countyssa Pensylvaniassa. Hän tuskin pahastuu jos tarina leviää.

    http://www.bbvforums.org/forums/messages/44341/45037.html?1162930812

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s