Rajamäki meets Chertoff

Sisäministeri Rajamäen ja oikeusministeri Luhtasen tavatessa USA:n kansallisen turvallisuuden ministeriä Michael Chertoffia ”Rajamäki esitti Europolin ja Yhdysvaltain viranomaisten yhteistyön tiivistämistä. Hän uskoo, että näin saataisiin EU:n käyttöön analysoitua ja luotettavaa tiedustelutietoa. Säännölliset kokoukset Europolin ja Yhdysvaltain kesken ovat tärkeitä jatkossakin.” (STT 061106)

Muistuu mieliin yksi mielenosoitus Helsingissä pari kuukautta sitten. Muistaakseni Thomas Wallgren esitti huolensa siitä, että poliisin keräämät henkilötiedot mielenosoittajista ja tilannetta seuranneista  voivat päätyä ulkomaisten tiedustelupalveluiden haltuun.

Leena Luhtanen sanoi vastauksessaan kansanedustaja Rosa Meriläisen kirjalliseen kysymykseen, että ”Tietosuojavaltuutettu on myös pyytänyt sisäasiainministeriötä lausumaan käsityksensä siitä, onko teknisellä valvonnalla tai teknisellä tarkkailulla kerättyjen tietojen tallennukseen liittyvä lainsäädäntö riittävän selkeä.”

Sisäministeriön vastaus olisi kiva kuulla ennen kuin Rajamäki hehkuttaa enempää yhteistyötä tyyppien kanssa joiden tapoihin kuuluu lennättää epäilemiään ihmisiä salaisiin vankiloihin kidutettavaksi.

3 kommenttia

Kategoria(t): ihmisoikeudet

3 responses to “Rajamäki meets Chertoff

  1. Thomas Wallgren kuuluu myös demareihin, joten toivotaan, että hän saa sanomansa kuulumaan myös organisaation sisällä.

  2. Toivotaan niin. Ja Rajamäen touhujahan on kyllä demareissa kritisoitukin. Kohta tasan vuosi sitten Demarinuoret vaativat hänen eroaan ”turvapaikkashoppailu” puheiden jälkeen.
    http://www.demarinuoret.fi/arkisto/uutisarkisto/uutisarkisto/?a=show&id=205

  3. Ehdokaskolleegani Hannu Kokko Vantaalta kirjoittaa blogissaan tästä samasta aiheesta http://www.hannukokko.net/blogi/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=4&Itemid=26

    Hän siteeraa Ministeri Luhtasta: ”maailmoja ei voi syleillä yhdessä kokouksessa ja tärkeintä on päästä eteenpäin yleisesti hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s