Kuka murhasi lumiukon?

Ilmastomarssi onnistui hyvin. Toki porukkaa olisi voinut olla enemmänkin, mutta kulkue oli kuitenkin kohtalaisen äänekäs. Laitan kuvia myöhemmin.

Teimme eilen puoluehallituksessa kannanoton jossa vaaditaan Suomelta aloitteellisuutta ensi viikolla alkavissa ilmastoneuvotteluissa Nairobissa.

Harmillista kuitenkin, että STT:n uutisessa meidän kannari ja ilmastomarssin tiedote oli niputettu yhteen niin, että Tarja Cronbergin sitaatit olivat ainoat marssin tiedotuksen yhteydessä. Toivottavasti marssin järjestäjät eivät tymppäänny meihin liikaa.

Senaatintorilla puheet olivat kiitettävän napakoita eikä niitä ollut liikaa. Demarien ymppäsiiven, Villiruusu ry:n puhis Juha Beurling puhui hyvin. Pisti vaan miettimään miten hän viihtyy savupiippupuolueessa? Kerääkö hän hyvillä mielipiteillään ääniä täysin päinvastaista politiikkaa ajaville ehdokkaille.

Beurling kirjoitti tänään vierailustaan Olkiluodon ydinvoimalaan, osana nuorille ehdokkaille suunnattua teollisuuden lobbauskurssia, johon itse en ole valitettavasti ehtinyt osallistua:

Kun ydinvoimalan tiedotuspäällikkö kertoi meille, kuinka valtavan paljon erilaisia turvatoimia he tekevät ja varautuvat kaikkeen, mielessäni vaan pyöri koko ajan kysymys, miksi ihmeessä olemme tuohon kaikkeen ryhtyneet. Meillä olisi nimittäin niin monta muuta hyvää, halpaa ja HUOMATTAVASTI turvallisempaa energiantuntovaihtoehtoa. En osannut muuta kuin vastata itselleni, että todellinen syy lienee, että valtaisia määriä energiaa tarvitsevat voimayhtiöt ovat niin konservatiivisiä omassa ajattelussaann, ettei todellisuudessa usko muuhun kuin heidän mielestään tuttuun ydinvoimaan. ”

Valitettavasti noita samoja konservatiiveja on pilvin tosi pimein Beurlingin omassa puolueessa.

Pari päivää sitten olin SAK:n järjestämässä paneelissa Porvoossa, jonka aluksi varapuheenjohtaja Matti Tukiainen esitteli kyseisen demarilinnakkeen vaaliohjelmaa. Siinä lisäydinvoimaan, ja myös uuteen vesivoimaan, suhtauduttiin, yllätys yllätys, hyvin positiivisesti. Lisäksi SAK halusi, että Suomessa ”hyödynnetään kaivostoiminnan näköalat ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla”.

Ainakin Itä-Uusmaalainen kansalaisliike uraaniton.org ja Porvoon työväenyhdistys tuntuvat olevan jokseenkin eri mieltä siitä mitä tuo voisi tarkoittaa.

Senaatintorin tilaisuuden päättänyt Tulikansan vaikuttava show huipentui lumiukon polttomurhaan. Tulikansa, joka on pariin otteeseen esiintynyt myös meidän Sahalla soi! tapahtumassa Isnäsissä, on kehittynyt massiiviseksi spektaakkeliksi. Tyypit olivat hiljattain myös kiertueella Marokossa. Tunnelma tuliesityksessä illan pimetessä jonkun basaarialueen nurkilla arabisoundeissa olisi aika siisti kokea.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Ilmastonmuutos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s